Onsdagspaddling 7 september 2011

Det blåste närmare 10 sekundmeter idag när vi samlades på Långö för onsdagspaddling. Vi bestämde oss ändå för att bege oss ut och se hur det var. Det är ju alltid lugnt i sundet utanför klubben och man märker när man ska runda ön på någon av dess sidor hur det är ”där ute” i skärgården. Vi var inte många dock denna onsdagskväll, två ledare och en deltagare. Ytterligare ett gäng på 5 personer vile paddla men det visade sig att flera av dem aldrig hade paddlat skärgårdskajak tidigare, ingen god idé att börja en dag som denna. Vi hänvisade dem till våra introduktionspaddlingar.

Det visade sig vara mindre ”sjö” än förväntat men det blev ändå en god övning i både paddling i stark motvind och ”surf” i hård sjö. Kvällens enda deltagare var mycket nöjd men lite trött när vi avslutade en timme tidigare. Det tar på krafterna att paddla i vind =)

Turen gick från klubbhuset och söderut mot Långöbron och Borgmästarekajen, runt Krutholmen och därefter i sundet mellan Dragsö och Kålö. Avslutade med att runda Långös norra spets.

/veronica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.