Sista onsdagspaddlingen

Sista onsdagspaddlingen för 2011 säsongen började i ovisshet. Halvtimmen innan vi gav oss iväg gav omväxlande regn och strålande solsken. Fyra deltagare och två ledare hade ändå höga förhoppningar och tänkte bevisa att det finns inget dåligt väder så länge man har bra kläder.

Med mat, dryck och grillkol stuvade så styrde vi norrut för att gå runt Västramark och med 10 m/s sidvind fick vi jobba lite innan vi kom in i lä bland öarna och Sunna kanal.

Efter en behaglig timmes paddling nådde vi sedan Enholmen i Lyckebyfjärden där vi gick iland för att grilla. Vi borde ha lärt oss vi det här laget att engångsgrillar inte går att lita på men genom gemensam insats fick vi glöd och snart låg korvarna på.

Mörkret föll och en gigantiskt måne tittade fram innan det var dags att paddla hemåt igen. Med tända lampor gled vi sakta ut på vattnet igen.

Eftersom vinden hade mojnat något så bestämde vi oss för att fortsätta varvet runt och gick längs med strandlinjen i riktning mot Sågviken där vi tog ett kort stop med en fantastisk vy av en fullt upplyst Polenfärja på väg ut.

När vi rundade Hästös södra udde så hittade vi vinden som vi hade ”saknat” så länge. Med vinden rakt i ansiktet tog vi sikte på Kustbevakningens stora båt som vänligt nog låg med strålkastaren igång och lyste upp inloppet till gästhamnen.

Turen avslutades med plattvatten och månsken. På någon sätt blev det en bra summering av hela säsongen. Vi har haft lite blandat väder, men alltid bra paddling.

Vi ses nästa år!

P.S.

Glöm inte hålla koll på hemsidan (www.eskima.se) & mail listan för fler turer i år

D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.